اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

مهمان خانه

  • کد خبر: ۱۷۹۶۴۹
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۷
مهمان خانه
توی کوچه پس کوچه‌های سرشور، جایی است که زندگی از خروس خوان با آدم‌هایی شروع می‌شود که به قصد نماز و زیارت راهی حرم می‌شوند.

توی کوچه پس کوچه‌های سرشور، جایی است که زندگی از خروس خوان با آدم‌هایی شروع می‌شود که به قصد نماز و زیارت راهی حرم می‌شوند و تا پاسی بعد از نیمه شب حجره‌ها و مغازه‌های توی بازارش به روی زائران باز است. انتهای یکی از کوچه‌های قدیمی آشتی کنان یک مسافرخانه قدیمی دوار هنوز نفس می‌کشد. از آن مهمان سرا‌هایی که در دو طبقه دایره شده، دور یک حیاط و شعاع دایره به تعدادی اتاق تقسیم شده است هر کدام برای یک یا چند مسافر. آنجا مهمان خانه قدیمی حاج طاهر است مربوط به دهه ۵۰. اسم مهمان خانه را خود حاج طاهر عمدا حک کرد روی تابلو سردر.

توی این چند دهه هم فقط یک بار حاج طاهر دستی به رویش کشیده. در‌های چوبی اتاق‌ها را آهنی مغازه‌ای گذاشته و رنگش کرده است. این هم بر می‌گردد به بیست سال پیش. مهمان خانه حاج طاهر خالی از زرق و برق و تشریفات مرسوم است. ده‌ها بار آمده اند آن را بخرند و کسانی بکوبندش و تبدیلش کنند به یک چند ستاره خوش نقش و نگار که این روز‌ها انواعش زیاد آن طرف‌ها هست. حاج طاهر، اما عقیده دارد اینجا برای کسانی است که می‌خواهند جایی نزدیک حرم اتراق کنند، شوق زیارت دارند، اما پولشان کم است برای منزل کردن نزدیک بارگاه.

حاج طاهر می‌گوید: برکت دارد. هرسال دهه محرم، اما این مهمان خانه رخ عوض می‌کند. توی دهه اول محرم هیچ مردی را نمی‌شود و نمی‌توان توی مهمان خانه پیدا کرد. تنها همین ۱۰ روز است که سکان مهمان خانه سپرده می‌شود به حاج خانم؛ عیال حاج طاهر. قصه این است که یک کاروان زیارتی یا بهتر بگویم یک هیئت زنانه از مازندران راهی می‌شوند مشهد و دهه اول محرم را مراسم عزا می‌گیرند. بیشتر از ۱۰ سال است که این روضه زیارتی توی این مهمان خانه برگزار می‌شود.

دو روز قبل از رسیدن کاروان مازندران، هیچ مسافری پذیرفته نمی‌شود. مهمان خانه آب و جارو می‌شود، سیاهی و کتیبه نصب می‌شود و تبدیل می‌شود به حسینیه. بعد کلید این حسینیه تحویل حاج خانم می‌شود. کارگر و خانه دار و کارمند هم می‌روند به مرخصی و هرکدام از این جایگاه‌ها را یکی از اعضای کاروانی که می‌رسد به عهده می‌گیرد. زن‌های زیادی هم از همسایه‌ها و منازل آن حوالی به این مهمان خانه حسینیه شده اضافه می‌شوند. خلاصه اینکه ته این کوچه‌های باریک قدیمی گاهی زندگی یک جور دیگر جریان دارد.

عکس: امیر عنایتی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->